Jumpat jatkuvat taas viikolla 35

Syksy saa ja niin alkaa myös sisäliikuntakausi! Maarian Reippaan liikuntavuorot alkavat 29.8.2016. Toivotamme uudet ja vanhat kävijät jälleen tervetulleiksi Jäkärlän liikuntahallille!

Syksyn jumppien tunnelmaan virittäytymisessä auttaa ohjaaja Katri Kiviniemen kevään Terve Maaria -lehteen kirjoittama juttu Perheliikunnasta.

kuva4

Maanantaina Jäkärlän liikuntahallilla kaikkuu komeasti ”Heipä hei nyt kaikki vaan, täällä meil on mukavaa, tänne tullaan uudestaan. Hei vaan kaikki!”. 16 alle kouluikäistä lasta ja heidän vanhempaansa ovat juuri keränneet leimoja kierrettyään 45 minuuttia eri väline- ja temppurata pisteillä. Lasten punaiset posket ja iloiset hymyt kertovat jumpan olleen kaikille mieleinen. Lasten hymyt ja halaukset ovatkin suuri kiitos ohjaajalle jumpan vetämisestä.

Maarian Reippaan perheliikunta on liikuttanut perheitä maanantaisin kuusi vuotta, aikaisempinakin vuosina on toiminut äiti-lapsi jumppia. 1-6- vuotiaat lapset pääsevät yhdessä aikuisen kanssa kokeilemaan liikuntaleikkejä, pelejä, telineitä ja välineitä ohjaajan ohjaamana. Nuorimmat jumppaajat ovat täyttäneet vasta vuoden, kun taas osa jumppaajista on ollut mukana alusta alkaen ja ovat jo esikoululaisia.

Perheliikunnassa tekemistä löytyy kaikille näille ikäryhmille. Perheliikunkuva1ta onkin koko perheen yhteinen voimisteluharrastus, jossa on hauskaa yhdessäoloa ja jossa koetaan liikkumisen riemua. Tunneilla opetellaan myös perusliikuntataitoja leikkien ja mielikuvien avulla. Kauden aikana pyritään liikkumaan monipuolisesti sisällä ja myös ulkona, antaen näin ideoita ja virikkeitä perheiden arkiliikuntaan. Parhaimmillaan perheliikunta johdattaa lapset jo pienestä pitäen liikunnalliseen elämäntapaan.

Perheliikunnan kevätkausi alkaa olla jo lopuillaan, mutta syksyllä jatkuvat taas Maarian Reippaan jumpat tuttuun tapaan.